Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for en gutt i klassen min, burde jeg si noe til noen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 16 år og er veldig bekymret for en i klassen min. Jeg tror de har noen problemer hjemme, og jeg vet ikke om jeg burde hjelpe til eller ikke. Du skjønner.. Moren til gutten pleier ikke å lage hjemmelaget mat men kjøper heller chilli Cheese i pakker eller grandiosa til gutten hver dag. Gutten er veldig tynn, legger ikke på seg, kanskje pga ADHD medesinen han tar. Han også sliter en del på skolen. Han pusser ikke tenner, dusjer ikke. Og nylig tissa i buksa fordi han ikke vil på do. Burde jeg si noe til noen om å hjelpe denne familien??? Eller hva tenker du/dere??

Besvart 12.05.2019 19:20
 

Svar
Hei

Først vil jeg si at han er heldig som har deg. Det virker som at du ser han og har forståelse for at han har det vanskelig. Alle burde ha en slik venn.

De som har det vanskelig har ofte behov for at venner og medelever viser at man ønsker å være en venn og tar kontakt til tross for problemer. Kanskje kan du være ekstra hyggelig overfor han og vise at du vil ha han med på ting. Det kan for eksempel være på en skoleoppgave, en aktivitet i gymtimen eller noe sosialt utenom skolen. 

Ut ifra det du skriver så høres det heller ikke ut som at han har det så greit, og jeg skjønner at du bekymrer deg. Det er ikke ditt ansvar å være bekymret for han, og det er en god idé å prate med noen om det du ser og vet. Det kan være til kontaktlæreren deres eller til helsesykepleier på skolen. Fortell at du er bekymret og håper at noen voksne kan hjelpe han.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme