Hopp til hovedinnholdet

Familievold - psykisk helse

Jente 15 år
 

Spørsmål

Det er en ting som skjedde da jeg var liten som jeg har tenkt mye på de siste årene. Jeg har et minne fra da jeg var liten om at mamma drar meg bort til trappa, legger meg over fanget sitt, drar av meg buksa og slår meg hardt på rompa flere ganger. For noen år siden spurte jeg mamma om det, men jeg husker ikke helt hva hun sa, men jeg husker at hun ikke virka spesielt glad for at jeg spurte om det. Mamma og pappa har alltid snakka om meg som at jeg var et skikkelig problembarn når jeg var liten, at jeg alltid var sur, men jeg husker det ikke helt på den måten. Jeg husker også at de pleide å dra meg inn på rommet mitt og jeg prøvde å holde meg fast i dørkarmer og sånt. Jeg husker jeg ofte fikk blåmerker fra dette. Jeg har aldri fortalt noe av det her til noen, men det plager meg en god del. Det er mye som foregår oppi hodet mitt med tanke på at jeg har angst og depresjon, og jeg har bare lyst til å bli kvitt denne ene tingen. Er bare redd for hva som vil skje om jeg sier det til noen.

Besvart 09.05.2019 21:08
 

Svar
Hei jente 15

Du beskriver barndomsminner og opplevelser som sikkert ikke har vært gode for deg. Det kan virke som foreldrene dine ikke vil møte deg på dette.

For at du skal få hjelp til å bearbeide dette, bør du få hjelp. Du kan bl.a ringe Mental Helses hjelpetelefon på nr. 116 123, eller du kan ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, så kan vi snakke med deg, og hjelpe deg å komme i kontakt med hjelpeapparatet i kommunen der du bor. Du og dine foreldre bør også få hjelp til å snakke om dine barndomsopplevelser og minner.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med  ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme