Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke velge kjæreste selv

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg opplever negativ sosial kontroll hjemme. Familien min tilber islam, og dette er ikke et problem for meg. Problemet er at de forventer jeg gjør det samme. De har mange regler rundt kjærester og ekteskap, og jeg er svært bekymret ang det. Selv har jeg en kjæreste som er kristen, og vi skulle egt starte et liv sammen men det går ikke. Jeg hadde en søster som også forelsket seg i en kristen gutt da hun var på min alder. Hun holdt det skjult i 2 år og ble kastet ut av huset, svartelistet og arveløs i en alder av 19. Dette var 4 år siden, jeg har ikke sett eller hørt fra henne siden da. Jeg er veldig redd for at det samme skjer med meg, og samtidig er det veldig tungt for oss som et par, og jeg klarer ikke helt å fortelle ham hvordan foreldrene mine er så han vet ikke hvorfor jeg alltid må snike meg ut av huset og hvorfor jeg er så redd når jeg kommer hjem. Jeg har vurdert å kontakte b-vern/helsesøs, men av tidligere erfaringer så gjør dette alt verre ettersom de var enige med foreldrene

SVAR

Besvart 13.05.2019 09:36:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Det er naturlig å ha grenser og regler hjemme, men noen foreldre kan være så strenge at de bryter norsk lov.

 

Les mer
attach_file

Retten til religionsfrihet

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

 

Les mer
attach_file

Får du lov til å ha kjæreste?

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

 

Les mer
account_circle