Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år har hatt flere selvmordsforsøk siden hun var 7. Foreldrene slår

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg hater livet mitt, har prøvd selvmord flere ganger helt siden jeg var syv, foreldrene mine er forferdelige, jeg har fått diagnose om BPD og depresjon jeg har blitt slått av begge foreldrene mine, de vil ikke forstå meg og hater meg og søsknene mine (bortsett fra den minste) jeg har det ikke bra på skolen og jeg vil bare dø, jeg er 12 men jeg trenger hjelp, barnevernet har vært innom flere ganger men ingenting skjer. Jeg har ingen venner å snakke med sånt om og stoler ikke på noen voksne, jeg har også blitt truet om å flytte til Afrika og har en mor som står å roper foran hele nabolaget at hun vil ta selvmord på grunn av meg

Besvart 11.05.2019 16:03
 

Svar
Hei

Det virker som om du har det ille. Du skriver at du ikke stoler på noen voksne. For at du skal få hjelp, må du nok snakke med noen om hvordan du har det hjemme. Kan du prøve om du kan snakke med kontaktpersonen din i barnevernet om hvordan du har det? Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen eller med en lærer. Håper du kan få noen voksne til å forstå hvordan det er hjemme hos deg, og at du kan få den hjelpen du trenger.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hva skjer hvis du kontakter barnevernet?

Gutt ringer (colourbox.com)

Ikke vær redd for å ta kontakt med den lokale barneverntjenesten. De er der for å hjelpe deg! Fagpersonene der kan gi deg mange gode råd om hva du kan gjøre videre.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme