Hopp til hovedinnholdet

Pappa har forandret seg etter at kjæresten flyttet. Hva kan jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Foreldrene mine har bodd fra hverandre siden jeg var to, og noen år etter det fant pappa en ny kjæreste, og det har vart helt til august ifjor. (Forholdet mellom meg og henne har alltid vært dårlig) Plutselig uten forvarsel (for meg) forsvant hun, og pappa sa hun bare bodde hos en venninne som hadde det litt vanskelig. Jeg tenkte ikke noe mer over det , men etterhvert hadde det gått såpass lang tid og jeg skjønte at pappa løy. Jeg konfronterte han og pappa sa sannheten, at forholdet ikke var så bra og at hun hadde problemer med seg selv. I månedene fremover var pappa veldig rar og jeg syntes det var en veldig ubehagelig periode. Nå idag 9 måneder etter er jeg ganske lei, og henne og pappa klarer ikke løse opp i saken, og hun bor fortsatt et annet sted. Heldigvis er pappa blitt bedre men han har forandret seg generellt, og snakker om henne noenganger som om han er sint på henne. Jeg er lei av at familiemedlemmer spør meg om dette og jeg vil bare at de skal fikse opp. Hva burde jegGjøre?

Besvart 15.05.2019 10:02
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver til ung.no når noe er vanskelig. Det er forståelig at du blir lei av at familiemedlemmer spør deg om hvordan det går med faren din og kjæresten. Kanskje du kan si til dem at det er vanskelig for deg å svare på det, og at de kan spørre faren din hvis de vil vite noe mer?  

Du skriver at pappa forandret seg etter at kjæresten flyttet ut, og at det var ubehagelig en periode. Det er ikke så rart om du ble bekymret for hvordan han hadde det. Siden kjæresten hans har flyttet ut strever de tydeligvis med forholdet. Det er naturlig at faren din får reaksjoner, og at han kan være både lei seg, fortvilet og sint. Slik du beskriver det virker det som han ikke forteller deg så mye, kanskje fordi han ønsker å skåne deg eller ikke vil trekke deg inn i konflikten mellom seg og kjæresten. Det er omsorgsfullt av han, samtidig er det viktig for deg å vite hva som skjer.

Som du skriver er det pappa og kjæresten som må fikse opp seg imellom. Det er ikke ditt ansvar, men du blir påvirket av hvordan pappa har det og om kjæresten skal bo der eller ikke.

Jeg vil anbefale at du snakker med pappa om hvordan det er å være deg. Spør han om det du ønsker å vite. Du kan også fortelle han at du er opptatt av hvordan han har det, og at du vil at han skal få hjelp hvis han har det vanskelig.

Familievernkontoret er et sted som hjelper par og familier som strever. Tjenesten er gratis og man trenger ikke henvisning fra f.eks. lege for å få time. Det er bare å ringe og be om en samtale. Det kan hende at faren din og kjæresten allerede får hjelp på et Familievernkontor, noe som kan være godt for deg å vite. Du kan også få snakke med en terapeut på Familievernkontoret hvis du ønsker det.   

Link som hjelper deg med å finne det nærmeste familievernkontoret:
www.bufdir.no/Familie/Finn_familievernkontor/

Håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen Familieterapeuten i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme