Hopp til hovedinnholdet

Jeg har på en måte selvmordstanker uten at jeg vil dø....

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er jente på 16 år. Fetteren min tok selvmord for 1,5 år siden og kusinen min prøvde på det samme for ikke lenge siden. Derfor har det blitt mye snakk om det. Jeg har det ganske bra på skolen. Har mange venner, går på håndball og er flink på skolen. Jeg føler alle tenker jeg Har det perfekt. Jeg er alltid glad på skolen selvom det kan ha vært kvelder jeg har grått mye. Jeg føler ikke at jeg har noen grunn til å leve. Vennene mine snakker mye om at de har helt angst for døden, men når en bil kjører sakte forbi på skoleveien når jeg går med de, tenker jeg ikke over at jeg må flytte meg, men de drar meg inn i kanten av veien. Jeg tenker at det hadde gått fint hvis jeg hadde blitt kjørt på. Jeg lurer på om det er noe galt med meg? Hvorfor er jeg ikke redd for å dø? Jeg tenker ikke på å ta selvmord selv, men jeg føler samtidig at jeg ikke har mye lys i livet. Har ikke selvmordstanker, men har ikke ikke-selvmordstanker hvis dere skjønner

SVAR

Besvart 01.06.2019 12:36:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste. Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

 

Les mer
account_circle