Hopp til hovedinnholdet

Pappa følger etter oss slik at jeg blir utrygg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har en pappa som i fjord stjal noe fra en butikk mamma og fetteren min var med dem i butikken og de viste ikke at han skulle gjøre det. En vakt så det han gjorde og mamma, pappa og fetteren min kom i fengsel og der var de i 25 timer. Jeg var livredd for hva som skulle skje videre og jeg spiste ingen ting på disse 25 timene. Mamma ringte men klokken 3 om natta og sa at de var på vei hjem igjen, jeg begynte å gråte av glede. Etter det lot ikke mamma han komme hjem til oss lenger. Nå er han hele tiden utenfor huset vårt og legger ting utenfor døra vår, hvis vi møter på han så stopper han oss og sier at han elsker oss. Dette er bare litt av historien i livet mitt, jeg ville bare fortelle noen det. Hva bør jeg gjøre for at jeg skal føle meg trygg der jeg bor? Jeg vil fortsette livet mitt men mamma, søstra mi og broren min. Uten ham!

Besvart 08.06.2019 18:38
 

Svar
Hei

Det må ha vært skummelt for deg når du var alene i 25 timer uten å vite hva som skjedde med familien din. En sånn opplevelse skulle jeg ønske du ikke hadde vært med på. 

Mamma har sagt at pappa ikke får komme hjem til dere. Det er mammas måte å passe på deg og søsknene dine, slik at du skal være trygg. Samtidig så kommer pappa allikevel på døren. Det er mamma som må snakke med noen som kanskje kan bestemme at pappa ikke har lov til å komme hjem til dere. Den samtalen må mamma og pappa ha uten at du hører på. Kanskje må de snakke på et kontor som heter Familievernkontoret, eller kanskje mamma må snakke med en advokat eller politiet. Jeg håper du har fortalt til mamma at du er utrygg?

Når pappa møter deg ute så sier han at han elsker dere. Kanskje det er pappas måte å si at han angrer på det som har skjedd? Jeg tror det er for tidlig for ham å si dette til deg nå. Først må du bli trygg hjemme, og senere kan dere finne ut hvilken kontakt du og pappa skal ha.

Du skriver at dette er bare litt av historien i livet ditt. Jeg håper du kan snakke med en på skolen din om hvordan du har det. Kanskje en helsesykepleier eller sosiallærer kan hjelpe deg til å bli tryggere? Jeg håper det.

Lykke til!

Med vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme