Hopp til hovedinnholdet

Jeg glemte å skru av PC`en og nå har foreldrene mine tatt den.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! :-) Til vanlig så liker jeg å spille, og bare generelt alt som har noe med PC å gjøre, men selvfølgelig gjør jeg også andre idretter ute, og jeg bare lurer på om det er rettferdig at foreldrene mine tar PC-en min og tilgangen min til internett (Bortsett fra på skolen) vekk, på grunn av at jeg glemte å slå av PC-en min en gang jeg skulle på skolen? Når jeg kom fra skolen, og spurte hvor PC-en min var sa de at de hadde tatt den og at det er brannfarlig å ikke slå den av, som jeg selvfølgelig vet. (Selvom PCen er ny og ikke noe støv og sånn i den...) Hva synes dere om dette?

Besvart 10.06.2019 20:13
 

Svar
Hei

Ja, det virker kanskje litt strengt at foreldrene dine tok både PC`en din og nettet fordi du glemte å slå av maskinen en gang. Foreldrene dine sa at det var brannfare. Sa de noe mer om hva som var brannfarlig med det du hadde gjort? Både i aviser og på internett kan vi lese om familier som har opplevd brann på grunn av feil lading eller maskiner som har begynt å brenne. Kanskje foreldrene dine også har lest om dette og er redde?

Var det første gangen du glemte å skru av maskinen? Kanskje du kan fortelle foreldrene dine det som du skrev til oss, at det ikke er noe støv og at du vet om brannfaren? Har du fått tilbake PC og nettet nå? Det er lurt å vise fremover at foreldrene dine kan stole på deg og at du er god til å skru av maskinen.

Jeg håper dette løser seg for deg. Lykke til!

 

 


 

 

 

Med vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme