Hopp til hovedinnholdet

Far og stemor diskuterer og er sure.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er et skilsmissebarn og bor annen vær uke hos faren min og moren min. Men det jeg ville snakke om gjelder faren og bonus moren min. Så de har nettopp fått seg et lite barn og far og mor skilte seg i fjor sommer. Men nå som faren min og stemoren min har begynt å pusse opp huset så diskuterer Di og blir irriterte over alt mulig. Det gjør at det har blitt en ganske dyster stemning her i huset og jeg er redd at det skal bli slutt mellom de og det vil jeg ikke får nå har jo søsteren min på nettopp komt til verden og jeg vil ikke at hun skal vokse opp med skilte foreldre. Så jeg vet ikke hva jeg kan gjøre får å gjøre livene deres lettere slik at de ikke er så surre hele tiden. Hilsen en bekymret 16åring

Besvart 16.06.2019 17:54
 

Svar
Hei


Det er ikke du som skal gjøre livene til far og stemor lettere. Nå for tiden er de mye irriterte. De har akkurat fått en baby og kanskje sover de for lite? Da er det fort gjort å bli irriterte. Samtidig pusser de opp et hus, og det er vanlig at det kan man bli både sliten og stressa av. Jeg antar at stemningen i huset er preget av alt det nye som skjer. Husk at de har bodd sammen ganske kort tid, og da har de kanskje ikke helt funnet ut ennå hvordan de vil ha det sammen? Det betyr at det nok kommer til å bli bedre etterhvert.


Du spør om hva du kan gjøre. Du er 16 år og da skal du være mest opptatt av skole og venner. På en annen side så kan det hende at dersom du tilbyr å passe lillesøsteren din, slik at de kanskje kan sove litt en ettermiddag eller litt i helgen, så viser du at du vil hjelpe til slik at stemningen ikke blir så dyster.

Du vil ikke at søsteren din skal vokse opp med skilte foreldre. Du har selv opplevd skilsmisse, og du vil beskytte henne fra det.  Siden du selv har opplevd det, så kan det hende at du tenker litt raskt at far og stemor vil skilles når de er irriterte? Det er ikke sikkert de tenker det i det hele tatt.

Jeg håper stemningen blir litt lettere etterhvert som huset blir ferdig pusset opp og far og stemor kanskje får sovet litt mer.

Lykke til!

 

Med vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme