Hopp til hovedinnholdet

Mamma blir sint for alt jeg gjør. Jeg vil flytte ut. Hva gjør jeg?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Min mor blir sint eller irritert over omtrent alt jeg gjør. Om det er å lage middag til meg selv, handle matvarer jeg selv trenger. Jeg betaler det selv ut av lønning fra jobb. Jeg rydder og vasker rydder kjøkkenet etter meg. Er ryddigere der når jeg går derifra enn når jeg kommer. Tar ut søppelet, Vasker og rydder titt og ofte i huset. Tar opp klesvasken, setter den på. Bretter klærne selv når jeg får /lov. Har prøvd meg på noen samtaler om å flytte ut. Men blir blankt avvist. Min far er stort sett medgjørlig, men sjeldent. Tror dette kan ha sammenheng med at jeg er homofil. Idag så hadde vi en incident der klokken ble litt mye å jeg måtte lage meg middag. Jeg var ikke sulten men hun ble kjempesint å sa jeg måtte lage meg mat. Så jeg gjorde det, fikk deretter kjeft for at jeg lagde mat så sent. I natt så var jeg veldig nærme å kutte over hovedpulsåren. Men klarte å stoppe meg selv. Mor har drevet meg til et mentalt breakdown, takler ikke tanken på å bo/leve her mer.Hva kan jeg gjøre??

Besvart 12.06.2019 19:39
 

Svar
Hei kjære deg!

Så trist å lese at du opplever å ha det slik hjemme hos deg. Jeg forstår godt at du ikke har det bra og at du prøver ditt beste for å imøtekomme moren din sine krav til deg.

Det høres ut som du har en bedre dialog med din far. Kan det være mulig for deg å snakke med han om hvordan du har det? Det hadde jo vært fint om dere hadde kunnet snakke sammen alle tre om det du opplever og det moren din utsetter deg for. Selv om du er homofil så skal hun ikke oppføre seg slik mot deg!

Det finnes også familievernkontor som kan hjelpe til med kommunikasjon dere i mellom. Søk på nettet etter et slikt kontor der du bor.

Videre vil jeg anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skole eller på helsestasjon for ungdom. Det hjelper å snakke med noen om det som er vanskelig for deg og som gjør at du får lyst til å skade deg. Du trenger ikke kutte pulsårene!

Det er ofte vanskelig og vite hva som gjør at foreldre ignorere eller avviser. Det trenger jo ikke handle om deg men det høres uansett ut som det går utover deg.

Du kan fint si til henne, eller skrive ned, hva du opplever at hun gjør mot deg. Du kan si at du gjør ditt beste for å imøtekomme hennes ønsker og at du gang på gang opplever at hun blir sint. Du kan også spørre om hun er slik fordi du er homofil. Da får du avkreftet eller bekreftet din mistanke i forhold til dette.

Jeg forstår at du ønsker å flytte og fortsett gjerne dialogen om dette dersom du ikke får det bedre.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp for deg å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme