Hopp til hovedinnholdet

Moren min orker ikke å passe hunden min om ikke jeg er der

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har veldig lyst til å flytte til faren min. Moren min sier at jeg må ha med hunden min, jeg har veldig lyst men faren min kan ikke ha hunder i huset, og moren min orker ikke å passe på hunden min hvis jeg ikke bor der. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre' Moren min har også økonomiske problemer og hun låner mye penger fra søsteren min. Hvordan kan jeg fikse det?

Besvart 16.06.2019 14:33
 

Svar
Hei
 
Takk for at du tar kontakt med oss!
 
Jeg forstår at dette er et dilemma for deg! Spørsmålet er om det mulig å finne en mellomløsning. Du sier ikke noe om hvor langt det er mellom mammaen og pappaen din. Er det mulig at du kan ha hunden boende hos moren din, men at du har ansvaret for å komme hjem og lufte/ gå tur med ham. Kan søsteren din dele noe av dette ansvaret med deg? Er det andre i familien eller nettverket som kan ha hunden boende dersom du har hovedansvaret for ham? Det kan være lurt å sjekke ut dette før du tar en beslutning.
 
Det er dessverre ikke mye du kan gjøre med tanke på den økonomiske situasjonen til moren din. Imidlertid forstår jeg at du tenker mye på det spesielt siden det også rammer søsteren din. Noen ganger er det best å ikke låne bort penger dersom det stadig vekk skjer og det blir et gjentagende mønster hvor moren din blir avhengig av dette.
 
Moren din kan søke støtte eller økonomisk rådgivning hos NAV. Dette er vil da gjelde utgifter til å leve ( mat, bolig, oppvarming) Men, også utgifter til fritidsaktiviteter, telefoni, tv internett og tannbehandling. NAV legger særlig vekt på barn og unges behov i en vurdering hvor foreldre søker støtte.
 
Jeg håper at svaret mitt kan hjelpe deg et stykke på vei!
 
Mvh familieterapeuten ung.no 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme