Hopp til hovedinnholdet

Faren min er streng, jeg ønsker å flytte ut...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 19år og sliter med sosial kontroll fra faren min. Han er fra tyrkia og har en veldig streng kultur som ødelegger meg psykisk. Jeg får ikke lov til å gå ut og være ute sent, ikke ha på meg hva jeg vil, og jeg får ikke være med hvem jeg vil. Jeg får heller ikke lov til å ha kjæreste. Alt i huset skal være etter hans krav og regler. Jeg føler jeg blir alt for mye kontrolert. Han kjefter mye og veldig ofte får mamma mye kjeft. Moren min er norsk og lar meg gjøre egt det meste jeg vil. Jeg lurte på om det var noen måte jeg kunne få hjelp på for å få flyttet ut? Noen jeg kunne tatt kontakt med?

SVAR

Besvart 02.07.2019 15:23:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
account_circle