Hopp til hovedinnholdet

Bekymr. for venninne og hennes lillesøster på grunn av mors alkoholmisbruk

Jente 15 år
 

Spørsmål

Venninnen min sin mor er en alkoholmisbruker, og er voldelig når hun drikker. Faren hennes har helt gitt opp å forandre situasjonen, og lillesøsteren hennes utagerer ved å drikke, røyke og snike seg ut om natten. Hun er bare 12 år gammel. Venninnen min aner ikke lenger hva hun skal gjøre, og hun hater å ha venner på besøk, og føler seg ikke velkommen eller ønsket i sitt eget hjem. Hvordan kan jeg hjelpe, og hvem andre kan hjelpe henne?

Besvart 29.07.2019 16:31
 

Svar
Hei

Du kan støtte din venninne, høre på henne, men det er lite du kan gjøre for å hjelpe. Din venninne bør ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen der de bor og fortelle om situasjonen i forhold til mors alkoholmisbruk, bekymring for lillesøster og hvordan de har det.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme