Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre hvis foreldrene mine drikker for mye alkohol?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, moren min kommer hjem dritas hver lørdag, foreldrene mine skilte seg i år, så jeg bor fast hos mor. Værtfall så kommer moren min hjemm dritas hver lørdag, hun er drita sur også når hun kommer, hun klarer ikke å gå, så vidt å snakke d hun bare stammer når hun er drita, samme gjelder hendene som bare rister. Bla i dag kom hun hjemm, jeg såv i stua pga kulde, hun kom klikka pga fjernkontrollen i stua hun ikke fannt, jeg sa kan du gå å legge deg, ikke se på tv for jeg må opp klokken 07.00 pga jobb, respekter dette siden jeg respekterer deg på jobb hver dag, hun klikka. Kasta 1 glass i vegggen, rakk fing flere ganger, kasta brus å helte det over meg, jeg ble frustrert å dytta hun vekk så løpte hun etter meg, gjentar dette er vanlig *++ trenger sårt hjelp

Besvart 01.08.2019 22:50
 

Svar
Hei Gutt, 16 år

Du har rett - du trenger hjelp.

Men det gjør nok også din mor. Dere har begge opplevd noe vondt, nemlig en skilsmisse. Jeg tipper at din mor ikke bare har det særlig greit, og at hun velger en dårlig løsning for å døyve "smerten". Det er ikke bra at du skal få en rolle i hennes smerte-bearbeiding.

Du skriver at dette er vanlig; altså ikke en engangshendelse. Jeg håper og tror at din mor er glad i deg, og at det kan finnes en god løsning på dette.

Har du pratet med henne om dette når hun ikke er beruset? 

Kjenner du noen andre som vet om hva som foregår? Prat gjerne med dem hvis du har tillit til dem. Men selv om dette "bare" skjer i helgene virker det som om hun drikker langt mer enn hun burde - uavhengig av at hun har barn hjemme.

Du kan ringe Alarmtelefonen, og drøfte hva du kan gjøre videre, men du kan også ta kontakt med en voksen du har tillit til. Uansett - for både din og din mors del -  noen bør hjelpe dere å rydde i en uholdbar situasjon.

Takk for at du tok kontakt, og delte hvordan du har det. Lykke til videre.

 

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme