Hopp til hovedinnholdet

Føler at jeg ikke klarer å være en bra datter, hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg prøver så hardt jeg kan å være en bra datter, men det hjelper ikke.. og ting går utover meg og foreldrene mine, av og til så føler jeg at jeg ikke klarer å gjøre noe som ( f.eks ikke rer opp senga++), og at jeg er ubrukelig jeg har en kjempesnill stemor og jeg bor med henne og pappa av og til går ting så langt at de tenker på og skilles.. pappa og stemoren min sier alltid at alle er bedre enn meg.. og at jeg har ødelagt livet til pappa og til og med at han angrer på at jeg ble født.. hva skal jeg gjøre??

Besvart 02.08.2019 13:21
 

Svar
Hei

Kjære jente på 13. Først av alt vil jeg si at jeg helt sikkert tror du er verdens beste datter, selv om du ikke klarer å gjøre det foreldrene dine ber om, når de ber om det. Det er en helt vanlig ting at ungdommer ikke klarer å få gjort det foreldrene forventer. Foreldre blir frustrerte, og sinte og kan til og med si ting de ikke mener, fordi de ikke vet hva de skal gjøre.

Du sier du har en kjempesnill stemor og det er bra. Da er det et godt håp for at du kan sette deg ned å snakke med henne når dere begge er i bra humør. Hvis du synes det er vanskelig å si hvordan du føler det, kan du skrive ned fem fine ting om familien din og fem ting som gjør at du ikke har det bra. Vis henne dette. Ta gjerne med pappa også, men kanskje skal du snakke med henne først?

Når dere har snakket sammen og sagt noe om hvordan dere føler det, kan du foreslå følgende:

- Du velger deg EN oppgave hjemme som du VET du kan være motivert for å gjøre en gang eller to i uken. Det kan være rydde ut av oppvaskmaskina, dekke bordet eller noe annet. Noe som gjør at du får lyst til å "holde" på oppgaven din og som de ikke må minne deg på.

- Du kan tenke på og si høyt hva det er du liker med stemoren din, og hva du liker med pappa. Man finner alltid på EN ting å si. Det at pappa har sagt at du har ødelagt livet hans og lignende, er det noe du har hørt han si? I såfall bør du snakke med han om at det sårer deg veldig. Det er ikke noe man kan leve med å få høre som barn, og jeg tror ikke han mener det heller.

- Hvis du trenger noen å snakke med anonymt, eller chatte, kan du se her på denne oversikten.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme