Hopp til hovedinnholdet

Hvem skal jeg snakke med?

Jente 17 år
 

Spørsmål

I det siste har jeg lagt merke til at foreldrene mine har kranglet. De oppfører seg helt normalt på dagen, men om kvelden krangler de. De gjør ikke så ofte men det føles ut som at de vil skilles. Hvis mamma er hjemme, vil hun klage over at pappa ikke har X: laget mat, og det samme skjer når mamma ikke er hjemme. Jeg vil at familien min skal holde sammen, men jeg tørr ikke å gjøre noe. Jeg tørr ikke engang å snakke med dem om dette problemet, fordi jeg er faktisk redd for at de skal Skilles! Jeg trenger noen å snakke med, men jeg vil ikke snakke med dem..

Besvart 05.08.2019 21:45
 

Svar
Hei

Så vondt det må være for deg å gå rundt å bekymre deg for om foreldrene dine skal skille seg. 

Det beste hadde selvfølgelig vært å snakke med foreldrene dine om dette, men det skriver du at du ikke vil. Kunne det vært en idé å skrevet ned det du lurer på og det du ønsker å fortelle dem? 

Et annet alternativ er at du tar kontakt med helsesykepleier på skolen din eller Helsestasjon for ungdom for å snakke om dette som skjer hjemme. De har god erfaring med å snakke med ungdommer om slike temaer og vil kunne gi deg hjelp og mange gode råd. 

Her finner du også mye fin informasjon om hva som kan være god hjelp når man opplever at foreldre krangler. 

Jeg sender deg mange gode tanker. 

 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Når foreldrene krangler

Foreldre som krangler (colourbox.com)

Det er ikke uvanlig å oppleve at foreldre krangler. Her får du noen tips til hva du kan gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme