Hopp til hovedinnholdet

Føler meg overvåket hjemme og har selvmordstanker. Kan barnevernet hjelpe?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jente 16år. Jeg har en kjæreste på 18 år og mine foreldre nekter meg å dra til han, han drar alltid til meg, og når vi er hjemme til meg er vi hele tide under overvåkning, som vil si at vi ikke får noe alenetid. Jeg er alltid under overvåkning. Ting hjemme er ikke greit lengre, jeg har startet med å selvskade igjen...og jeg har hatt selvmordstanker flere ganger og har hatt flere planer om hvordan jeg skal ta mitt eget liv. Det er så ille at jeg er redd dem. Jeg lurer på om jeg kan kontakte barnevernet på grunn av at de skader meg psykisk og om barnevernet gjøre noe med det? Vil jeg eventuelt bli omplassert om de finner ut at det er ikke en plass for meg å bo? Takk for svar!

Besvart 12.08.2019 13:04
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har det veldig vanskelig og har hatt det lenge. Når man ikke føler seg trygg hjemme, må man få hjelp. Alle barn under 18 år har rett til hjelp hvis de lever under omsorgssvikt eller vold (psykisk/fysisk).

Dersom du er redd og føler deg utrygg kan du kontakte Krisesenteret der du bor for en samtale.

Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111: Noen barn og unge opplever omsorgssvikt, overgrep og vold. De vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil! Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene åpne hele tiden. På dagtid på hverdager kan du ringe barnevernet der du bor. Du velger selv om du vil være anonym.

Du vil da få en kontaktperson som skal informere deg om hva som skjer og hvordan de skal hjelpe deg.

Jeg håper du tar videre kontakt, og at dette var til hjelp. Det er alltid viktig å snakke med noen man stoler på når man føler seg utrygg eller skader seg selv.

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer

Utsettes du for sosial kontroll?

PC med hengelås (colourbox.com)

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme