Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer om jeg snakker med familievernkontoret om fars raserianfall?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har skilte foreldre og bor mest hos mamma, men når jeg er hos pappa har jeg det ikke så bra. Han bli veldig sur for alt fra at broren min på 2 ikke spiser ordentlig til at det begynner å regne eller at eg kommer hjem 5 min for seint. Så skriker han og smeller med ting. Virker som han har raserianfall. Mamma vil til familievernkontoret fordi han ikke vil jeg skal være her mindre, men jeg er redd for hva som skjer med søsknene mine om jeg snakker med noen. Det er ikke sånn at han gjør noe fysisk mot meg. Men blir psykisk sliten av å være her. Hva kan jeg gjøre og hva skjer om vi drar til familievernkontoret .

Besvart 13.08.2019 09:06
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når du har det vanskelig :-) Jeg skjønner godt at dette er en vond situasjon.

Jeg forstår det slik at du allerede har snakket med moren din, og det tenker jeg er bra. Det er fint å ta opp saken på vegne av seg selv, men når du opplever at det er vanskelig hos far, kan man tenke seg at det gjelder flere av søsknene dine. For eksempel er det ikke greit at foreldre blir sint på en to-åring som ikke spiser ordentlig.

Du skriver at det virker som at faren din får raserianfall, og det er det ikke godt for noen barn å vokse opp med. Det kan hende at faren din kunne ha nytte av hjelp for å håndtere sinnet sitt.

Videre redegjør du for at du er redd for hva som skjer med søsknene dine om du snakker med noen, uten at du beskriver bekymringen konkret. Uansett fremstår det du beskriver om situasjonen hos faren din, som bekymringsverdig for alle barna.

Din mor bør gripe tak i dette, og få en dialog med faren deres- gjerne ved hjelp av familievernkontoret. Hun kan også drøfte problemstillingen med en terapeut på familievernkontoret i forkant om hun er usikker, og du kan eventuelt være med.

På familievernkontoret vil dere få hjelp til å finne ut hvor alvorlig det du beskriver, er. Dere vil også snakke om hvilke muligheter som finnes, om hva moren din kan gjøre, og mye annet.

Jeg forstår det slik at forholdene hos moren deres er gode, og du trenger ikke å bekymre deg for at barneverntjenesten skal overta omsorgen for dere - selv om forholdene hos faren deres kanskje kunne vært bedre.

Selv om foreldre og barn ifølge barneloven har rett til samvær, gjelder ikke dette om det ikke er til det beste for barna. Samvær kan også være dagsamvær uten overnatting, eller at man bare møtes noen timer.

Dersom en forelder bekymrer seg for at barna ikke har det bra nok hos den andre forelderen, skal barna heller ikke sendes til denne forelderen.

Du er 15 år, og din stemme skal det legges mye vekt på. Dersom du ønsker mindre samvær med faren din, kan det hende at det skal tas til etterretning. Det er fint at du tenker på søsknene dine, men det er voksnes ansvar å sørge for at de har det bra hos far. At du snakker med noen vil forhåpentlig føre til at søsknene dine også får det bedre.  

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

Jeg legger ved linker til noen artikler som kan være interessante for deg.

Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme