Hopp til hovedinnholdet

Jeg har alltid stått i skyggen av min søster, og føler meg ikke sett!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er usikker på hva jeg skal gjøre.. har aldri hatt d helt bra men har allti holdt følelsene mine for meg selv siden storesøstera mi har psykiske problemer og drev med litt selvskading. Har ofte tenkt at jeg ikke vil vær til noe ekstra bry for foreldrene mine så er blitt vant med å ikke si hvordan jeg har det. Ender ofte med at jeg tenker for meg selv på kvelden og gråter for meg selv. Vet jeg trenger å snakke med noen, men er redd for å gå til helsesøster å snakke si jeg aldri har gjort det før og føler meg ikke sett siden det er flere andre som også går til hun. Å vi har bare en helsesøster på skolen. Men er dessverre blitt vant til å være i skyggen av søstera mi å tenker ofte at jeg burde gjøre noe for å hjelpe henne. Føler foreldrene mine aldri ser meg si ofte når di har krangla med søstera mi om selvskadingen hennes la di aldre merke til at jeg går på rommet å gråter fordi jeg blir redd. Føler meg aldri sett og vet ikke hva jeg skal gjøre si det blir for mye å bære på alene

Besvart 03.09.2019 20:16
 

Svar
Hei jente 15 år
 
Alle har behov for å snakke med noen! 
 
Du har gått med disse følelsene lenge, og det er på tide at du tar tak i dette!
Ingen har sett deg, og du har heller ikke forsøkt å formidle dette til noen. Det vil være helt umulig å hjelpe deg, hvis du ikke ber om hjelp!
 
Forstår at du er redd for å gå til helsesykepleier på skolen din, og her er det mange som vil kjenne seg igjen i det. Husk hun har erfaring å snakke med ungdom om mange ulike ting.
 
Helsesykepleier er der for deg og de som har behov for å snakke med noen eller hjelp til andre ting. Hvis du synes det er vanskelig å starte med hva som er problemet kan du vise henne dette spørsmålet og svaret. 
 
Det er vondt å bære på alle tanker og følelser alene, og alle trenger en voksen og stødig støttespiller. Her kan du lese en artikkel fra ung.no som heter "Hvorfor hjelper det å snakke med noen".
 
Håper at du har fått forståelse på at du må snakke med en voksen, og ikke bruk mer tid på å tenke at du burde snakke med noen.
 
Ønsker deg masse lykke til videre!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme