Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg ensom i egen familie, vi snakker såvidt. Jente 15 år.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig dårlig forhold med moren min. Vi har aldri vanlige samtaler. Vi snakker så vidt. Selv om vi er i samme hus er vi som fremmede. Med engang jeg kommer hjem så spør hun om middag så spiser jeg så går hun opp og legger seg, det er daglig rutinen liksom hun skifter til pysj med engang hun kommer hjem fra jobb altså i 4 tida så sover hun til 7-8 tida og av og til til 9. Jeg er enebarn, og pappa jobber veldigmye så må klare meg selv på en måte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjør for føler meg veldig ensom og trenger en mor liksom og ikke en som bare oppfører seg som slaven min. Vi har snakket om dette mye og prøvdt å ordne det men hun bare er ikke den typen liksom. Hun oppfører seg ikke normalt rundt andre heller. Jeg kjenner at jeg ikke klarer å savne henne for eksampel om jeg har vært bortreist. Forje uke så var jeg i Polen med skolen, alle vennene mine fikk jo mld av mødre som spurte hvordan de hadde eller hva de gjorde.

Besvart 09.10.2019 23:38
 

Svar
Hei jente 15 år.

Jeg kan godt forstå at du føler deg ensom, du er rett og slett mye for deg selv.

Har det alltid vært sånn, eller er det nå? Kan du tenke tilbake på hvordan det var da du var mindre, kanskje du kan se på noen bilder? Har moren din for eksempel alltid lagt seg sånn? Det er ikke uvanlig å ta seg en liten lur etter middag, men det høres ut som om hun trenger mer hvile enn vanlig.

For meg høres det derfor ut som at moren din er sliten. Jeg tenker at du bør få en forklaring. Jeg foreslår at du snakker med faren din, og at du forteller ham om hvordan du opplever det hjemme. Du kan også spørre ham om han skal fortsette å jobbe så mye. Du kan si ifra til ham at du ønsker en prat, så er han forberedt. Du kan jo også sende en sms hvor du skriver at du trenger å snakke med ham.

Jeg tenker at foreldrene dine burde snakke sammen om hvordan dere skal ha det hjemme. De kan få hjelp ved et familievernkontor.

Videre tenker jeg at du gjerne kan snakke med noen andre om hvordan du har det, for eksempel helsesykepleier. Det er mange som føler seg ensomme i familien sin og i samfunnet vårt. Det kan hjelpe å snakke med noen om det. Hvis du snakker med noen, så kan du også få hjelp til å forstå hva som skjer hjemme hos dere og hvorfor moren din er sliten. Her er en oversikt over flere hjelpetjenester.

Jeg legger ved fem artikler til deg.

Skriv gjerne til oss igjen!

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme