Hopp til hovedinnholdet

Hva kan man søke av økonomisk hjelp ved skilsmisse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg vil at foreldrene mine skal skille seg. Faren min har en veldig "giftig" mentalitet som har gått over den psykisk formen til mamma. Hu har blitt dårlig av ham psykisk sett. Han har ikke sagt et ord til henne på flere måneder og har bare frekke ting å si. Jeg har snakket med henne og hu har også veldig lyst til å skille seg fra ham men finner det vanskelig fordi skilsmisse er veldig tabu innenfor vår kultur. I tillegg hva skjer etter at de skiller seg, fordi jeg har veldig lyst til å da bo hos mamma men hun er arbeidsløs og har ikke et sted å bo. Kan man få støtte fra nav eller noe viss foreldren er arbeidsløs og har lite penger, og kan hun få fult foreldreansvar for meg viss hun ikke har jobb. Jeg vil IKKE bo med faren min i det hele tatt, fordi jeg føler jeg mister frihet og det går ut over den mentale helsen min.

SVAR

Besvart 31.10.2019 13:19:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle