Hopp til hovedinnholdet

Halvbror utsetter meg for vold, jente 13 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. jeg er en jente som er 13 år og blir 14 i desember. Jeg har blitt utsatt for vold av min ett år yngre halvbror. Han har slått meg gjentatte ganger med knyttneven i hodet, til jeg har fått kuler. Jeg ser virkelig ikke på han som en bror lengre og jeg har mistet all respekten min som jeg hadde for han. Han lider av en del sinneproblemer som jeg har forstått det, og han har både vært voldelig på skolen og mot min 9 år gamle søster. Foreldrene mine er vitne til alle hendelsene og er bevisst på at vi bør snakke med noen. Det er ikke første gang jeg opplever vold fra han. Det har blandt annet vært hendelser fra der vi var små og vi hadde sloss. Men det jeg er bekymret for (for min egen sikkerhet) er at han aldri kommer til å vokse det av seg, nå som han er i tenårene. Og har hatt det rett og slett hele livet så og si.. men det jeg egentlig vil er om jeg kan politi anmelde ham. Siden jeg har mistet all respekt for han. Kan jeg politi anmelde en 13 åring jeg har blitt utsatt for vold av?

SVAR

Besvart 22.11.2019 22:39:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hva er vold?

Vold er forskjellige handlinger som kan skremme eller skade en annen person. Vi tenker ofte at vold først og fremst er fysiske handlinger, men vold kan også være psykisk.

 

Les mer
attach_file

Søskenkrangel

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle