Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for søsteren min

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har en søster på over 20 år, hun bor fortsatt hjemme. Hun har problemer med å stå opp på morningene, INGENTING funker på henne, hun har mistet mye skole, møter, kurs osv , fordi hun ikke våkner før rundt 14-15 tiden med mindre noen faktisk drar henne ut av sengen. Dette har pågått så lenge at ingen orker å vekke henne leger. Foreldrene hennes orker henne ikke lenger pga hun ikke tar noe ansvar lenger, hun er blitt kjempe lat og gidder ikke å gjøre noe hjemme enn å ligge enten i senga eller sofaen å se på YouTube. Hvis vi ber henne om hun kan gjøre noe husarbeid som å brette tøy, ender det med en kjempe krangel mellom henne og foreldrene hennes, jeg begynner å bli litt beskjymret. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe henne, eller noen tips som vil funke for henne?

SVAR

Besvart 15.12.2019 10:11:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle