Hopp til hovedinnholdet

Jeg vokser opp i en dysfunksjonell familie.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ganske sikker på at jeg vokser opp i en dysfunksjonell familie. Mamma og kjæresten har begge bipolar og blir veldig fort sinte, og tar det ofte utover barna. Sønnen (10år) til kjærestene hennes virker deprimert men de gjør det bare verre. Og de har veldig slappe grenser hele tiden, men plutselig blir sure og forbanna og skal ha strenge regler. Jeg må alltid ta foreldrerolle, prøver å holde meg unna og vil egentlig ikke bo med henne. Jeg bor der bare én uke i mnd., men pappa vil ikke at jeg skal bo 100% hos han, og jeg tror mamma ville prøvd å gi meg skyldfølelse om jeg sa at jeg ikke ville bo med henne. Det er generelt ok å bo der, men jeg takler ikke å bo der i en hel uke. Vi har også en hund, og når den skal gås tur med får jeg ofte høre «skal vi bare kvitte oss med bikkja da, om ingen går tur med den», selv om det har gått 5sek siden de spurte. Jeg vet ikke hvem jeg kan kontakte for at det skal bli bedre for alle? Jeg har kontakt med BUPP, men det er bare skjemaer...

SVAR

Besvart 17.12.2019 22:01:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle