Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene nekter meg å dra til kjæresten min, jeg er 18 år, kan de det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har nå holdt på med en gutt i over en måned. Han er like gammel som meg, og vi møtes veldig ofte. Nå nekter foreldrene mine å la meg dra til ham, fordi jeg er hos han for ofte og aldri er hjemme. Ifølge dem, respekterer jeg ikke dem osv fordi jeg bor hos dem og ikke hører på dem angående det. Jeg synes det er så slitsomt, og forstår at selvom jeg er 18 er jeg ikke voksen, men har fortsatt lov til å ta avgjørelser i mine personlige saker. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre eller si til dem angående det, blir bare veldig irritert. I tillegg synes de at det er feil at jeg sover så mye hos han, og allerede har sex. Hva skal jeg gjøre og si til dem i sånn situasjon? Føler bare de setter sånne teite grenser og sier hva jeg skal og ikke gjøre, når jeg er 18 og synes det er utrolig koselig og spennende med min første kjæreste. Hva kan jeg si til dem, og er det sånn at de kan faktisk nekte meg å dra hjem til han og møte han?

SVAR

Besvart 17.12.2019 14:13:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
account_circle