Hopp til hovedinnholdet

Far drikker alkohol og nå går det utover meg. Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

hei. Så i min oppvekst har min far drukket alkohol. Jeg har ikke merket det før i fjor at han er avhengig av det, og nå går det utover meg. Jeg bor alene med pappa, da brødrene har flyttet ut, men jeg har lite kontakt med de. Min mor bor 9 timer unna, så lite kontakt med henne og. Det med alkoholen går utover meg, ved at han bruker alle pengene sine på drikke, så kjøleskapet er ca tomt hele tiden, så mat må jeg som oftest fikse selv. Penger til klær og andre ting, som skolesaker, pc osv, måtte jeg fikse selv. Jeg pendler hjemmefra til skolen hver dag, da jeg ikke får lov av skolen å bo på hybel, for de sa de var bekymret, men sa ikke hvorfor. Så hjemme trives jeg ikke, men må bo. Pappa drikker når jeg er hjemme, etter jeg har lagt meg. han drikk når jeg er på overnatting, for så å ringe meg i fylla, og sender meldinger. han sendte melding til typen min i fylla, og har sendt meldinger til noen av venninnene mine i fylla. Hva kan jeg gjøre? Vil ikke bo sånn lenger.

SVAR

Besvart 10.01.2020 14:46:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Synes du at moren eller faren din drikker for mye?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle