Hopp til hovedinnholdet

Dårlig kommunikasjon mellom ungdom og foreldre

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Umulige foreldre. Kan ikke snakke med de. Blir ikke hørt. De har "alltid" rett. Uansett. Hører aldri ordentlig etter. Superstrenge. Ekstreme, og i overkant når det gjelder å følge med på fravær, karakterer, komme hjem ofte nok (bor på internat), må snakke med de så og så ofte (tlf/videochate) ... Osv... Utrolig kontrollfriker. Har prøvd å snakke med de om dette. Så vær så snil å ikke be meg om å gjøre det, for det går ikke. Så spørsmålet er enkelt: hva i alle verdens dager skal jeg gjøre?? De truer i tillegg med å ta meg ut av skolen med td. om jeg ikke kommer hjem ofte nok, om vi ikke snakker nok i tlf, om de ikke er fornøgd med karakterene mine... Og mange flere ting. Truing på Truing. Diskusjon på diskusjon. Selv om jeg prøver å være rolig, fortsetter de argumentasjonen. "må" ha rett. Har "alltid" rett. Håper på svar snart Takk på forhånd.

SVAR

Besvart 15.01.2020 15:49:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk. Det finner mange ulike typer vold. Her forklarer vi noen av dem.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle