Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke bra hjemme!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, det er veldig mye krangling hjemme. Hjemme hos meg har vi mange strenge regler pga religion og kultur. I det siste har jeg prøvd å lage avtaler med moren min, etter å ha fått tips fra venner. Jeg sier til henne "Jeg er 15 og kan ta ansvar selv nå", men det funker ikke. Moren min truer meg med på si at hun kommer til å ta alt jeg eier (som telefon, klær og frihet) eller at hun sier ifra til faren min, og i verste fall blir sendt ned til hjemmelandet. Moren min har tatt flere dyre klær fra meg som jeg har brukt mine egne penger på, som leder til et annet problem (spiseforstyrrelser for å spare penger). Hun har tatt disse klærne og ødelagt dem eller kastet dem fordi hun ikke likte dem. Jeg har prøv å snakke til henne om det men da ignorerer hun meg fullstendig, og så plutselig blir hun skikkelig sur og roper. Det eneste jeg sa da var "Du har ikke rett til å ta på min eiendom uten min tillatelse". Jeg tørr ikke å snakke med noen voksne for da blir det mye bråk hjemme.

SVAR

Besvart 11.02.2020 16:21:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
account_circle