Hopp til hovedinnholdet

Bror på 14 år som har det vanskelig - føler foreldre har gitt han opp

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har en bror på 14 år som har det ganske vanskelig. Han lyver og stjeler fra både familie og venner, og er ofte frekk mot de rundt seg. Han har vært slik helt siden han var liten. Jeg føler at moren og stefaren min reagerer feil, men jeg har også forståelse for at problemene med broren min har vart såpass lenge at de ikke har noe tålmodighet til overs. De kjefter, roper og hever stemmen hele tiden og av og til mister de beherskelse og sier både sårende og truende ting til han. Når jeg prøver å forklare at jeg syns de bør reagere annerledes blir jeg ikke hørt. De har tatt kontakt med både BUP, skolen, PPT, helsesykepleier osv. opp gjennom årene, men ingenting endrer seg. Jeg føler at mamma og stefaren min har gitt opp å oppdra han, og mamma ytrer ofte at hun bare venter på at han skal bli 18 og flytte ut. Jeg føler meg maktesløs og at jeg bare kan sitte på sidelinjen og se på at broren min ødelegger sitt eget liv. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre og om det i det hele tatt er noe

SVAR

Besvart 26.02.2020 22:33:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Å ha søsken med en funksjonsnedsettelse

Det er mange sider ved det å være søsken til en som har en funksjonsnedsettelse. Mange positive og noen litt vanskelige.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Synes du foreldrene dine er for strenge, at dere krangler for mye, eller at du bør få bestemme mer? Her er noen tips til deg.

 

Les mer
account_circle