Hopp til hovedinnholdet

Mamma sier mange stygge ting til meg. Hva er årsaken?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en seksten år gammel jente med to fostersøsken og to stesøsken. Jeg sliter litt med mamma. Vi krangler ganske mye og jeg syns hu sier mye som en ikke skal si til barna sine. Hu har kalt meg slem, overvektig (er 160cm og veier 40kg), fæl osv. Hu kankalle megfor ting som «krek» og «krapyl» bare jeg bruker litt for mye tid på mobiltelefon. Hu harsagt at jeg er så fæl at det «ikke er så rart at jeg ikkhar noen venner» (har tre nære). Hu har b.l.a sagt til typen min at «heg skjønner ikke hvorfor du vil være sammen med henne engang». Hu finner ofte timg å klage på, hårklippen min, klesstilen min, osvosv. Jeg vet at flere i familien min mener at hu sier mye ugreit til dem å(Stesøsken,mormor,pappa)det er veldig vondt. Jeger redd foråblande inn helsesøster, om barnevernetkommer å splitterfamiliem. Så det jeg lurer på er; er det greit? Kan hu ha en psykisk sykdom? Bipolar? Kan jeg vi hjelp? Hva bør jeg gjøre? Kan jeg flytte på inst uten at fostersøsken må flytte ut? Redd for dem:(

SVAR

Besvart 25.02.2020 14:18:32
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle