Hopp til hovedinnholdet

Mamma sammenligner meg med de dårlige sidene til pappa når hun blir sur

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, moren og faren min klarer ikke å snakke sammen og de krangler hele tiden selv om de er skilt. Mamma tåler ikke å høre noe om pappa, og driver å sammenligner meg med de dårlige sidene til han når vi krangler hvis du skjønner. Sånn som «nå er du helt lik far din». Jeg hater at hun sier det og at hun sammenligner meg med han bare når jeg blir sur på hun. Hver gang jeg skal prate med hva JEG føler så blander hun alltid inn hvor vondt hun har det med «det pappa sier» når de krangler. Jeg synes også det er kjempevanskelig å si hva jeg mener fordi mamma tåler ikke å høre noe kritikk, for da er jeg visst helt lik pappa. Jeg har prøvd å snakke med helsesøster på både barneskolen og ungdomsskolen, men det blir aldri noe bedre. Jeg føler også litt skyld når jeg sier ifra på skolen fordi jeg er redd mamma skal bli sur på meg.

SVAR

Besvart 19.03.2020 09:49:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle