Hopp til hovedinnholdet

Kan man ta kontakt med barnevernet når man sliter psykisk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på om man kan ta kontakt med barnevernet når man sliter psykisk? Jeg sliter veldig psykisk og har det ikke bra hjemme. Det er ikke for at foreldrene mine driver med vold eller overgrep eller ruser seg. Eller noe sånn. Men det er bare det at ting blir værre av å være hjemme og jeg får mer lyst til å ta livet mitt og å kutte meg. Jeg vet at foreldrene mine bryr seg om meg. Men det hjelper ikke. For ting blir bare værre av dem. Når jeg føler at de ikke forstår. Som gjør sånn at jeg ikke har lyst til å snakke med dem. Har ikke lyst til å bo hjemme. Så har lyst til å flytte på institusjon eller å få et avlastning hjem. Men når jeg fortalte det til mamma at jeg ikke ville bo hjemme og heller ville bo på institusjon så syntes hun ikke at jeg skulle det. Og at jeg heller skulle bo hjemme. For en institusjon ville ikke hjelpe. Men jeg føler at foreldrene mine ikke forstår. Og at de ikke vil at barnevernet skal komme inn i familien min. For de har hørt så mye dårlig om barneverne

SVAR

Besvart 26.03.2020 10:52:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker med noen om det. Du skal ikke trenge å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst finnes det løsninger.

 

Les mer
account_circle