Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få bistand til bolig av NAV når situasjonen hjemme er såpass stor .

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg studerer og bor hjemme. Vi er 5 personer i en liten leilighet. Jeg bor med mor, far, søster og bror. Broren min er 31 og søsteren min er 29. Begge to bor hjemme og har enda ikke flyttet ut. Jeg føler jeg eksploderer, jeg har ikke eget rom fordi broren min sover der. Har kun et skap. Jeg må sove i stua på sofaen, og mamma må sove på sofaen ved siden av. Det er konstant bråk hjemme, mamma og pappa krangler, søsteren min slenger mye dritt til meg konstant uten at jeg i det hele tatt sier noe, og broren min har kraftige sinneproblemer. Jeg gråter stadig, fordi jeg føler meg innestengt. Jeg har ikke et privatliv, og det er umulig å lese hjemme da alle skriker og krangler. Søstera mi kan slenge så mye dritt at jeg låser meg inn på et rom og gråter. Jeg er sykt deppa om dagen, og mamma bryr seg ikke . Hun sliter med seg selv, og sin økonomi. Jeg har sittet og tenkt, kan jeg få bistand til bolig av NAV når situasjonen hjemme er såpass stor og det påvirker meg fysisk og psykisk?

SVAR

Besvart 31.03.2020 08:31:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
account_circle