Hopp til hovedinnholdet

Hos mamma kan jeg være med mamma og samtidig treffe venner, men når jeg er hos pappa så er det egentlig pappa jeg er med, og det er veldig kjedelig å tenke på alt det morsomme de andre gjør

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei. Dette er ikke sånn veldig alvorlig eller noe, men, ja.. Som du ser er jeg ei jente på 14 år. Foreldrene mine er skilt, og jeg bor til vanlig hos mamma. Jeg er hos pappa annenhver helg og en dag i uka. I sommerferien er jeg 3 uker hos pappa og 5 hos mamma. Jeg har alle vennene mine hos mamma, og jeg pleier ikke vær så mye hjemme, men sammen med venner. Mamma skjønner at jeg er 14, og ikke har lyst til å finne på så mye med henne, men heller være med venner. Pappa derimot. Det virker nesten som om jeg fremdeles er 8, og vil sitte og se på film sammen med han i helgene. Pappa bor ca. en time fra mamma, og alle vennene mine. Så når jeg er hos pappa, er det ganske kjedelig. Ikke det at det er kjedelig hos pappa, men jeg vil jo heller være med venner. Hos mamma kan jeg være med mamma og samtidig treffe venner, men når jeg er hos pappa så er det egentlig pappa jeg er med, og det er veldig kjedelig å tenke på alt det morsomme de andre gjør, når jeg sitter inne på dataen hos pappa en lørdagskveld.. Det verste er egentlig sommerferien. Når jeg er hos mamma finner jeg på ting nesten vær kveld sammen med venner, men når jeg kommer til pappa så er jeg inne nesten hver kveld! Det er utrolig kjedelig! Så vær så snill og hjelp. For jeg vil jo ikke slutte å være hos pappa, men jeg vil prioritere å være med venner. Og pappa er ganske sånn, ja. Kjedelig. Okei, alle synes vel at foreldrene er kjedelige når de er på min alder? Mamma er like kjedelig, men jeg kan iallefall være med venner når jeg er hos henne. Jeg synes ikke det er noe gøy å se på film, og gjøre masse ting sammen med pappa i helgene. Okei?? Og jaa. Det virker nesten som om pappa ikke innser at jeg er 14. Jeg er 14. Og jeg vil ikke bli behandlet som om jeg er 10. -.- - Frustrert fjortis.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Dette var en god beskrivelse av hvordan mange i din situasjon opplever det.  Det blir alltid forskjell når man bor mest hos den ene forelderen og på en måte er på besøk hos den andre.  Særlig når han bor på et annet sted.  Pappa ser deg jo mindre, og vil nok gjerne gjøre det beste i den tiden dere har sammen, og for HAM er jo det beste da å være mye sammen med deg.  Han prioriterer deg helt når du er der og det er jo flott, men samtidig så har du etterhvert fått litt andre behov for eget liv og egne interesser som er litt vanskelig forenlig med slik han legger opp til.  Jeg syns at du skal ta en prat med ham om dette, uten å kritisere ham, men mer forklare hvordan du faktisk har utviklet deg og fått andre behov.  Kanskje kunne dere greie å gjøre tiden hos pappa også mer som "vanlig" hverdagsliv, ved at du da kunne ta med venner dit, eller at kan kunne kjøre deg til venner noen ganger.  Dere finner sikkert OK løsninger hvis dere prater om det.  -Og så vil du kanskje også sette mer pris på ting dere gjør sammen igjen hvis noe mer ble på dine premisser.

Lykke til med å forklare og få ham til å følge med på din utvikling.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om stipend og støtte?

Hva er nettsiden til Lånekassen?