Hopp til hovedinnholdet

Har jeg rett til privatliv? Kan foreldre tvinge til BUP? Jente 15 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg blir "snart"16 og jeg har kranglet mye med foreldrene mine og vel de sier de ikke stoler på meg og sånt. Fordi jeg har gjort noen dumme ting. Men kan de ta telefonen min selvom jeg ikke vil? Og jeg har kjøpt den med mine egne penger? Og kan de sjekke den om jeg ikke er tilstede og ikke vet om det? Og hvis jeg sier nei til å gi dem passordet mitt på telefonen? Må jeg fortsatt si det selvom jeg ikke vil? De har sagt mange ganger mens vi har kranglet at så lenge jeg bor i dette huset så bestemmer de og at de velger og sånt. De sier jeg ikke kan ha privat liv. Og vel hver gang vi krangler så nevner de ting som jeg har gjort for ca 2 år siden og jeg skammer meg veldig men de vet ikke om det. Jeg begynner å gråte av det og får bare lyst til å rope til dem at jeg skammer meg og jeg hater meg selv for å ha gjort de tingene. De vet virkelig ikke hvor mye det sårer meg. Og nå tvinger de meg til å begynne med dette som heter bup. Og jeg vil ikke. Blir litt lei av livet på grunn av dem.

SVAR

Besvart 11.04.2020 23:09:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene kreve å få vite passordene mine?

Vil foreldrene dine vite passordet ditt til for eksempel Snapchat eller Instagram? Se her om de har lov til det eller ikke.

 

Les mer
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
account_circle