Hopp til hovedinnholdet

Mamma og jeg krangler mye, og vi går for langt begge to

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg og mamma er veldig forskjellige, krangler veldig mye, og går begge for langt i kranglingen. I bunn og grunn av små uenigheter, men som blir mye større når vi bor så tett. Vi er begge sta og prinsippfaste. For eksempel, så blir mamma veldig sint og hun uttrykker det med å banne, bli hardhendt og rask i bevegelsene. Jeg respondere med å være offensiv, ikke rikke meg og for eksempel si «jeg er ikke redd for deg, jeg går ikke vekk» fordi det er det hun vil og da vinner hun. Barnslig, ja. Problemet er at av og til går det så langt at hun bruker vold mot meg, som jo ikke er greit. Dette skjønner ikke hun. Jeg kan si unnskyld etter en krangel, men hvis jeg spør om ikke hun også vil unnskylde sier hun bare at hun føler hun ikke har noe å unnskylde seg for. Jeg føler at det ikke er mitt ansvar å oppdra henne. Samtidig blir jeg lei meg av oppførselen hennes. Spesielt fordi søsteren min er favoritten hennes. De bonder konstant mens jeg sitter alene. Hvordan skal jeg takle det?

SVAR

Besvart 01.06.2020 19:06:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle