Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg hjelpe faren min som strever psykisk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Faren min lider veldig psykisk, noe som har vært tungt for meg hele oppveksten. Han har sinneproblemer og angst, og har hatt en nokså tøff oppvekst. Han vet ikke hvordan han skal takle følelsene sine, og det har gått veldig utover meg og min mor. Psyken er noe han har arvet, og jeg har også arvet det. Jeg skal til psykolog snart, men han har ikke troa på psykologer. Mamma er veldig tålmodig og snill, men jeg er redd hun ikke klarer å takle det snart hun heller. Han sliter mye med følelsen av at ingen forstår han eller hvordan ting foregår. Koronasotuasjonen har gått hardt utover psyken til pappa, og jeg hørte han i går ha et panikkanfall. Jeg vil ikke at faren min skal ha det vondt og er desperat etter å skaffe han hjelp, men vet ikke hvordan jeg skal gå frem. Det er veldig vanskelig for meg å være hjemme med pappa nå. Er det noen måte jeg kan gå frem på for å hjelpe han?

SVAR

Besvart 23.06.2020 11:18:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Foreldre med psykiske problemer?

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle