Hopp til hovedinnholdet

Er det noe/noen som kan hjelpe meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har fortalt foreldrene mine hvordan de kan hjelpe meg, og bedt dem å ikke gjøre ulike ting. Jeg havner i unødvendige krangler, selv om jeg sier at de skal gi seg og at jeg ikke vil krangle. Jeg kaster og slår til ting fordi de ikke gir meg tid til å trekke pusten. De sier heller at jeg er problemet og må kontrollere sinnet mitt når jeg allerede prøver. De vil ikke akseptere at de ikke alltid har rett eller vet best. Mine meninger og argumenter er ikke ugyldige. Jeg har bedt moren min om å slutte å slenge dritt om meg, imitere meg, tøye grensene mine, ikke respektere meg. Det eneste hun sa hun kunne slutte med var å kalle meg en drittunge. Hun ler også av meg når jeg snakker om hvordan jeg føler meg og hva som kan hjelpe. De sier at de eier rommet mitt når jeg ber dem gå vekk, så lenge jeg bor med dem så bestemmer de, «det er ikke lett å være forelder«, og de truer meg. Selv om jeg har forklart meg selv grundig, så gråter jeg ofte pga dem. Er det noe/noen som kan hjelpe meg?

SVAR

Besvart 18.07.2020 08:56:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

De fleste ønsker å ha det trivelig og fint hjemme, men hvordan skal du og de voksne finne løsningen på uenigheter?

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Få det bedre hjemme med familieråd

I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for deg som har det vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle