Hopp til hovedinnholdet

Ikke bra hjemme. Har bare lyst å flytte ut av huset til familien min.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har det ikke så bra hjemme, har bare lyst å flyte ut av huset til familien min, jeg snart 18, kan dere hjelpe meg på hvordan kan jeg flytte ut? Hva må jeg gjør og hvem kan hjelpe meg? Jeg har lyst å leie et hus og begynne livet mitt på nytt, hjelp med vær så snill.

SVAR

Besvart 23.07.2020 07:50:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvor kan jeg søke økonomisk støtte?

Her får du svar på hvilken støtte du har krav på om du flytter hjemmefra, er ferdig med videregående, er student eller gravid.

 

Les mer
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle