Hopp til hovedinnholdet

Jeg kan ikke bo hjemme lenger fordi vi krangler og jeg er drittlei!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 13. Jeg kan ikke bo hjemme lenger. Jeg orker ikke krangle med mamma og pappa hver dag. Jeg orker ikke gråte hver dag fordi jeg har kranglet med dem. Jeg er DRITTLEI hele greia! Jeg har snakket med mamma om dette flere hundre tusen ganger, og ingenting har forbedret seg. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke klarer å snakke hyggelig til foreldrene mine. Det er som om jeg har mistet evnen til å være hyggelig mot mine egne foreldre. Jeg vil ikke være slem mot dem, det bare skjer. Jeg er jo hyggelig mot alle andre, bare ikke mine foreldre. Og i stedet for å prøve å hjelpe meg, blir de bare sure på grunn av måten jeg snakker til dem på. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

SVAR

Besvart 20.08.2020 18:36:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer i puberteten?

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle