Hopp til hovedinnholdet

Har det tøft hjemme og selvskader meg. Vil helsesykepleier si det videre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei ung.no. Jeg har det litt tøft hjemme med en syk mamma som ikke helt greier å ta vare på oss når hun er «nede» og da må jeg liksom passe litt på henne, faren min er veldig travel og jeg føler han ikke har tid til meg eller å hjelpe meg med leksene(som jeg trenger).Har fått høre at barnevernet skal bli kontaktet og at besøkshjem blir vurdert. Jeg har veldig vanskelighet for å stole på folk pga angst så er veldig spent på dette og hvis overnatting. Jeg har også fått vite at jeg kan ha fått PTSD da mamma har hatt sine «episoder» her hjemme, har mange triggere som gir meg flashbacks. I går klorte jeg meg på armen til jeg begynte å blø i dag brukte jeg saksen så jeg begynte å blø(ingen av dem var dype). Jeg har en følelse av at foreldrene min ikke hører på meg og at de ikke bryr seg om følelsene mine siden de ikke gjør noe med det.Kan jeg prate med sosiallærer om kuttingen? vil hun si det til foreldrene mine?hvis ikke henne hva med helsesykepleier? Ps er ikke avhengig det er ikke ille.

SVAR

Besvart 08.10.2020 10:34:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle