Hopp til hovedinnholdet

Pappa har hele livet utsatt meg for psykisk vold

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Foreldrene mine tror at de har oppdratt meg helt riktig. Sannheten er at spesielt pappa hele livet har utsatt meg for psykisk vold, noe han selv ikke er klar over. Greia er at det ikke er den «vanlige» psykiske volden som kontrollering og begrensinger, men det er den indirekte. Når han blir stressa mister han det helt, og jeg blir mentalt straffa for ting som har helt naturlige årsaker. Han får ett tonefall som gjør at jeg stivner helt i kroppen og hjernen, og jeg er redd for å si og gjøre noe galt. Jeg går rundt på tå og hev hele tiden for jeg vet aldri hva som kan være galt med det jeg gjør, jeg kan f.eks. åpne døra på feil måte, legge telefonen feil sted og han har aldri feil uansett. Mamma er «hjernevaska» pga eksponering over lengre tid. Det er uaktuelt å snakke med de om det, da der vil forverre situasjonen. Jeg har utviklet sosial angst og ønsker bare å gjøre meg så liten som mulig. INGEN vet om det. Hva kan jeg gjøre for å forbedre situasjonen for meg selv og søsteren min?

SVAR

Besvart 15.10.2020 16:49:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle