Hopp til hovedinnholdet

Vi har fått dårlig økonomi etter mamma og pappa skilte seg, er det noen måte vi kan få bedre økonomi?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 15. Jeg har det egentlig sånn greit hjemme, bra hus ogsånn. Men etter mamma skilte seg så har vi kjempe dårlig økonomi, og det sliter meg ut psykisk og fysisk. Og mamma jobber som en vikar,så hun får veldig dårlig lønn og det er ikke så lett for henne å få seg jobb siden hun er døv. Og det har vært en uke vi har ikke hatt noen penger i det hele tatt til mat. Og jeg har store krangler med henne. Har du noe forslag på hva som kan gjøre at vi kan få bedre økonomi?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er dessverre et av de store problemene mange familier opplever etter en skilsmisse. Det å få mye dårligere økonomi. Mage trenger å tenke gjennom hva det er viktigst å bruke penger på. Jeg regner med at hvis du bor hos moren din så betaler faren din bidreg. moren din har også da krav på en ekstra barnetrygd noe hun må kontakte NAV for å få. Det kan også være at NAV har andre støtte ordninger å tilby.

 

Mange må også vurdere om det kan være bedre å flytte til en billigere bolig slik at midre av pengene går med på å bo. jeg synes det er leit at en slik bekymring er blitt din bekymring. jeg tror derfor det er lurt at moren din kontakter NAV for en samtale om hva som kan gjøres.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold?

Hvilke matvarer er lett bedervelige?