Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine vil sjekke om jeg er jomfru eller ikke.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som ikke er født i norge. Jeg har en kjæreste, vi var sammen i 9 måneder, vi var sammen skyldt, men for ikke så lenge siden fortalte jeg til foreldrene at jeg er sammen med en gutt, de er veldig sure, de vil sjekke om jeg er jomfru eller ikke. jeg er ikke jomfru, men vis en helsesøster sjekke det, og hu finne ud at jeg er ikke jomfru, kan hu sei til foreldrene at jeg er jomfru, eller må hun sei sannheten? Ohhh jeg er kjempe redd..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Mitt råd til deg er å ta kontakt med MiRA – Ressurssenter for innvandrer- og flyktningkvinner på tlf: 22 11 69 20. De har lang erfaring med å snakke med unge jenter som frykter at familien skal finne ut at de ikke er jomfru, og kan gi deg gode råd. Du kan ringe hit og være helt anonym. Du kan også kontakte helsestasjon for ungdom eller en lege og få hjelp og råd. Se unghelse.no/ for å finne den helsestasjonen for ungdom som er nærmest deg.

 

Den helserettslige myndighetsalder er 16 år. Det vil si at når du er 16 år kan du i utgangspunktet bestemme selv når det gjelder din egen helse. Helsepersonellet har taushetsplikt og kan ikke gi informasjon til dine foreldre, dersom ikke du samtykker til dette. Det er altså DU som bestemmer om foreldrene dine skal få vite noe om undersøkelsen.

Dersom du blir presset av foreldrene dine til å gjennomføre en undersøkelse, og til å gi dem informasjon om resultatet av undersøkelsen, så er det viktig at du snakker med legen. Fortell legen at du blir presset av foreldrene dine til å foreta undersøkelsen. Snakk med legen om hvilke muligheter det er for at hun kan si noe om undersøkelsen, uten å avsløre at du har mistet jomfruhinnen.

 

Dersom press om undersøkelse fører til problemer for deg hjemme er det viktig at du snakker med noen voksne du stoler på. Du kan ta kontakt med lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen du går på. Du kan ringe til den lokale barnevernstjenesten. Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge (tlf 116 111), den er åpen etter kl 15.00 på hverdager, om natten og i hele helgen. Her kan du snakke anonymt og få råd til hva du kan gjøre i din situasjon.

 

Lykke til!

 

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om forskning?

Når gikk det første mennesket på månen?