Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Økonomiske bekymringer for familien. Jobb?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg håper dere kan hjelpe meg litt her! Min far fikk for noen år siden sparken fra jobben sin og slet lenge (om ikke enda) med deppresjon. Min mor er den eneste som jobber og dermed den eneste som tjener penger, sjølv om hun jobber som renholder. Problemet her er at vi er fire stykk som bur hjemme. Vi treng penger til mat, strøm, vatn, bil osv. og lønnen mor får kommer ikke til å hjelpe lenge! Utdanning er ikke billig og kommer aldri til å bli det! Min far blir ikke yngre og mens mor jobber raua av seg for at vi skal få middag er far som regel hjemme. Jeg tror ikke mor og far vet det, men det hender jeg gråter meg i søvn av frustrasjon! Jeg er bare tretten, men bekymrer meg veldig! Jeg har lyst til å jobbe og tjene penger, men jeg må vente to år før jeg kan ta ta meg en deltidsjobb som jeg kan ta meg deltidsjobb på bibliotket i nærheten. Har dere tips til hva jeg kan gjøre? Er det noen smutthull som gjør at jeg kan ta jobb på biblå? Hilsen Ei veldig frustrert jente på 13.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer