Hopp til hovedinnholdet

Økonomiske bekymringer for familien. Jobb?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg håper dere kan hjelpe meg litt her! Min far fikk for noen år siden sparken fra jobben sin og slet lenge (om ikke enda) med deppresjon. Min mor er den eneste som jobber og dermed den eneste som tjener penger, sjølv om hun jobber som renholder. Problemet her er at vi er fire stykk som bur hjemme. Vi treng penger til mat, strøm, vatn, bil osv. og lønnen mor får kommer ikke til å hjelpe lenge! Utdanning er ikke billig og kommer aldri til å bli det! Min far blir ikke yngre og mens mor jobber raua av seg for at vi skal få middag er far som regel hjemme. Jeg tror ikke mor og far vet det, men det hender jeg gråter meg i søvn av frustrasjon! Jeg er bare tretten, men bekymrer meg veldig! Jeg har lyst til å jobbe og tjene penger, men jeg må vente to år før jeg kan ta ta meg en deltidsjobb som jeg kan ta meg deltidsjobb på bibliotket i nærheten. Har dere tips til hva jeg kan gjøre? Er det noen smutthull som gjør at jeg kan ta jobb på biblå? Hilsen Ei veldig frustrert jente på 13.

SVAR

Besvart 17.02.2011 11:13:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jobb og aldersgrenser

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdom ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

 

Les mer
attach_file

Rettigheter når du jobber

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

 

Les mer
attach_file

Frikort og skattekort

Har du en jobb må du be om frikort eller skattekort. Tjener du mindre enn 55.000,- klarer du deg med å bestille frikort, og behøver ikke å skatte.

 

Les mer
attach_file

Rett til helse- og omsorgstjenester

Alle har rett til nødvendige helse- og omsorgstjenester. Trenger du hjelp til helsetjenester eller til å klare deg i dagliglivet? Henvend deg til kommunen din.

 

Les mer
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
account_circle