Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 15 år, snart 16, som er så utrolig lei av å bo hjemme. Foreldrene mine er skilt, og jeg har i alle år bodd hos mamma, før jeg i høst flyttet til faren min. Vær så snill, gi meg noen råd i hvertfall!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 15 år, snart 16, som er så utrolig lei av å bo hjemme. Foreldrene mine er skilt, og jeg har i alle år bodd hos mamma, før jeg i høst flyttet til faren min. Det gikk utrolig bra de første månedene, men det har endra seg. Jeg føler meg ikke hjemme, også føler jeg at stemoren min har noe i mot meg, på den måten hun snakker til meg på, og er mot meg. Faren min blir utrolig fort sint, og hver dag er det ett eller annet som gjør at han blir så utrolig sint. Han har en del krav til meg hjemme, husarbeid og slikt, men for meg, er det mye mere enn hva jeg er vant til, og klarer så ikke å gjøre alt, og da blir han sint, og begynner å rope til meg, og truer med å slutte med å gi meg månedspenger. Hver dag sitter jeg på rommet mitt nesten hele dagen, hvis jeg ikke er ute, fordi jeg føler det ubehagelig å være i stua sammen med pappa og stemoren min. Jeg har utrolig lyst å flytte hjemmefra til høsten når jeg begynner på vgs, men jeg jobber ikke, og aner ikke hva jeg skal gjøre. Enda ett problem er at jeg ikke har noe særlig godt kjentskap til faren min, og prater ikke mye med han om ting, noe som gjør det vanskelig å si mine meninger hjemme. Vær så snill, gi meg noen råd ihvertfall! Er så lei!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 


Takk for spørsmålet!

 

Det er veldig forståelig at du synes at situasjonen din er vanskelig. Det er ikke lett å skulle tilpasse seg og bo sammen med noen man ikke kjenner, selv om det ens forelder. Dt er noen gang viktig å få prøvd det ut likevel. har du vurdert å flytte tilbake til moren din? Det er lov til å ombestemme seg.

 

I følge barneloven er det foreldrene som er juridisk og økonomisk ansvarlige for sine barn til de er 18. dette innebærer at man ikke kan flytte hjemmefra uten foreldres samtykke før de er 18. Snakk med foreldrene dine, moren din eller begge. Er det vanskelig å snakke med dem er det mulig å be om hjelp. Helsesøster, lærer eller sosiallærer kan være til god hjelp. Helsestasjonen for ungdom kan også være et godt sted. Der har de lege, helsesøster, ofte har de også psykiatrisk sykepleier eller psykolog i tillegg. Det kan også være naboer eller andre slektinger. Det beste hadde vært om du og foreldrene dine kunne tatt kontakt med familievernkontoret der dere bor. Der er de eksperter på å hjelpe familie snakke sammen og løse problemer sammen.

 

Håper dette er til hjelp for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme