Hopp til hovedinnholdet

Sliter hjemme. Har problemer med stefar og nå må jeg flytte. Fosterfamilie?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 16 som har et ganske turbulent forhold til moren min. Vi bor alene sammen etter en hard skilsmisse med en ekkel stefar jeg hadde. Pga av dette har vi hatt en trang økonomi og har måttet flytte. Hun er veldig emosjonell, hun går alltid rundt og griner og hvis jeg spør hva det er, glefser hun til meg. Hun har også fått seg ny kjæreste, og når han er her oppfører hun seg alltid glad og blid til meg. Det har aldri gått an å prate med henne på en ordentlig måte, om jeg er lei meg, blir hun sur på meg. Noen ganger kan det ta mange dager før hun i hele tatt snakker til meg. Det er jo selvfølgelig ikke alltid slik, det går i perioder. Men når hun er blid, er hun virkelig verdens beste mamma. Jeg er veldig glad i henne, men jeg orker ikke disse opp og ned-turene lenger. Det gjør vondt når hun er sint på meg uten grunn. Hun skal forresten flytte med den nye kjæresten i nærmeste framtid, jeg vil ikke bli med fordi jeg er sterkt knyttet til plassen jeg bor og alle vennene mine her. Jeg forstår egentlig ikke hvorfor hun gjør dette mot meg, flytter fra meg på den måten. Jeg har egentlig alltid skjønt at jeg ikke betyr noe for henne, jeg skulle jo egentlig ikke bli til. Faren min har jeg aldri sett, han stakk av når han fant ut at hun var gravid. hun har aldri sagt direkte at hun er glad i meg, og jeg har ikke fått en klem på år og dag. Jeg orker ikke dette livet mer, jeg har sykt lyst på en ny familie som kan vise at de er der for meg uansett hva. En fosterfamilie

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Alarmtelefonen for barn og unge skjønner at du har det vanskelig nå. Du skriver om så mye som både bekymrer og plager deg. Mye av det du skriver om er forholdet mellom deg og din mor. Det høres veldig vanskelig ut. I forhold til at din mor har sagt at hun skal flytte, må hun så fort som mulig snakke med deg om det, slik at du kan forberede deg på hva som skal skje.

I fht de følelsene og tankene du har anbefaler jeg deg å kontakte helsesøster på skolen der du går, be om en samtale, så kan hun støtte og veilede deg videre om hva som er lurt å gjøre. Kanskje kan du og mamma få en time på Familiesenteret der du bor? De er ofte gode på å hjelpe familier som sliter med ulike problemer.

 

Du finner ein oversikt over familiekontor på www.bufetat.no/familievernkontor/

 

Hvis det ikke hjelper å kontakte helsesøster på skolen, kan du ta kontakt igjen, så skal vi forsøke å hjelpe deg videre. Ring alarmtelefonen på 116111.


 

Vennlig hilsen alarmtelefonen, 116111, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterhjem

Jente med bamse (colourbox.com)

Det er omtrent 8000 barn og unge som bor i fosterhjem i Norge, og omtrent halvparten er mellom 13 og 18 år. Det er mange grunner til at barn bor i fosterhjem, men felles er det at deres egne foreldre ikke kan ta seg av dem i en kortere eller lengre periode.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme