Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bo alene snart?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har egentlig ikke noen problemer hjemme. Jeg bare lei av å være der. Jeg er lei av å dra fra mamma til pappa hver uke. Jeg er lei av å ha feil matvarer på kjøkkenet. Jeg er lei av masete famlie. Jeg er lei av å gi opp mye av det sosialet livet mitt for å passe lillebroren min. Jeg er lei av å aldri få gjøre det JEG VIRKELIG VIL! Jeg har egentlig lyst til å flytte. Bo alene i en liten leilighet i byen. Bestemme selv! Egentlig er jeg veldig selvstendig og ansvarsfull. Pappa jobber mye, og mamma kan være HELT håpløs av og til. Det er egentlig de jeg har å takke. Hadde de forstått meg mer, ville jeg ikke vært så selvstendig. Det jeg lurer på er om det er NOEN sjanse om at jeg kan bo alene. Hvertfall delvis. Orker ikke å vente i FEM år til. Jeg vil leve livet som en proff! Gjøre det jeg vil, det jeg må og mer til. Gå på skole, sy, lage kosmetikk, jobbe osv. Jeg gleder meg til å bli voksen. Gleder meg til regninger og jobbing. Gleder meg til å gå på matbutikken alene. Gleder meg til jeg endelig kan innrede boligen min slik jeg vil. Gleder meg til jeg kan være meg, uten at familien min sier at jeg har så ville ideer og er uorganisert. Kan jeg bo alene snart? Hvilke alternativer har jeg?

SVAR

Besvart 22.01.2012 22:54:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle