Hopp til hovedinnholdet

Det er bare krangling hjemme

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har det helt jævlig hjemme. Familien min og jeg har havnet i en slags "ond sirkel" hvor alt vi gjør er å krangle, kjefte, skrike, hyle og slenge dritt til hverandre. Foreldrene mine er alltid sinte. De kan klikke på meg for absolutt alt, noe jeg også kan gjøre på dem. Noen ganger kan en liten bagatell føre til et helvete her hjemme. Alt dette som har pågått omtrent så lenge jeg kan huske, har ført til at jeg har et enomrt sinne inni meg som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med. Jeg klarer å skjule hvordan jeg har det når jeg er utenfor huset. Jeg er alltid smilende og glad når jeg er med venner og andre kjente, men når jeg kommer hjem slipper jeg ut sinnet mitt. Det gjør foreldrene mine også, og det går ikke en dag uten at vi krangler. Dette har begynt å gå utover skolen. Ofte krangler vi så mye at jeg ikke klarer å få sove om natten. På skolen er jeg alltid trøtt og sliten, og det er sjelden at jeg har gjort lekser osv fordi jeg ikke har energi og ork til å gjøre det. Allikevel får jeg fremdeles gode karakterer, 5 i snitt, men jeg er redd at dette kommer til å gå dårligere med tiden om hjemmesituasjonen min ikke blir bedre. Vet ikke om jeg orker å bo hjemme lenger. Jeg har det aldri bra med foreldrene mine. Jeg føler at de bare gjør livet mitt vanskeligere, og at de ikke lytter til meg eller er der når jeg trenger dem mest. Hva skal jeg gjøre? Bør jeg bare holde ut til jeg er gammel nok til å flytte for meg selv?

SVAR

Besvart 20.02.2012 21:16:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle