Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er alt for strenge på hva jeg får lov til å gjøre

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 år og jeg føler foreldrene mine (spesielt mamma) er alt for strenge på hva jeg får lov til å gjøre. Jeg får ikke lov til gå på noen offentlige fester, bare i private bursdagsfeiringer. Og i tilegg kjøpte jeg nylig noen nye sko som hadde noen ganske høye hæler på. Mamma sier jeg ikke får lov til å bruke de før jeg blir 18 år. Jeg klarer fint og gå på høye hæler og jeg er egentlig ganske flink til det. Jeg får heller ikke noe særlig vondt av å gå med de. Dette har jeg prøvd å si til mamma, men hun vi alikavell ikke la meg gå med de eller andre sko med høy hæl på. Dette synes jeg blir alt for dumt rett og slett, for jeg er jo faktisk 14 år og tenåring. Og det er jo mange andre tenåringer og mange av vennene mine som også går i høye hæler. Noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Akkurat det med å ikke få lov til å gå på offentlige fester synes jeg ikke er rart at hun ikke lar deg få gjøre. Du er bare 14 år, du har ikke lov til å drikke alkohol før om 4 år og det er mye som kan skje på slike fester. Du er absolutt ikke den eneste som ikke får lov til det, selv om det finnes foreldre som lar barna sine få lov til det meste.

 

Jeg er sikker på at moren din har sine grunner for at hun ikke vil at du skal gå på høye hæler. Går man mye på høye hæler kan man skade ryggen, for eksempel. Men hvis du føler at det er urettferdig så kan du snakke med henne om det. Få henne til å forklare deg hvorfor hun ikke lar deg få lov til det, og snakk med henne om hva du selv mener om det. Ikke hiss deg opp, da taper du diskusjonen med det samme.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme